Risotto with Leek and Carrots

Hello my friends!!!

Easter is ended and I am happy for that for only one reason...I got sick eating sooo much meet! and especially lamb...I think it will pass at least two months to taste it again! So here it is a simple, healthy and delicious recipe for a risotto with vegetables. My daughter loves it and I am sure you will also!

Το Πάσχα τελειωσε και ειμαι ευτυχής για ενα και μονο λόγο... βαρέθηκα να τρώω τοσο πολυ κρεας και ειδικα αρνι... νομιζω θα περάσουν τουλάχιστον δύο μήνες μέχρι να το δοκιμάσω πάλι! Οπότε σας παρουσιάζω μία απλή, υγιεινή και νόστιμη συνταγή για ριζότο με λαχανικά. Η κόρη μου το λατρευει και είμαι σιγουρη πως θα το λατρέψετε και εσείς!




What we will need:
- 2 big Leeks
- 3 medium carrots
- 1 onion
- 2 cups white rice
- 100gr graviera cheese or Parmesan
- salt
- pepper
- 2 tablespoon olive oil
- 1/2 wine glass white wine

Τι θα χρειαστούμε:
- 2 μεγάλα πράσσα
- 3 μεσαια καρότα
- 1 κρεμμυδι
- 2 κούπες ασπρο ρυζι
- 100γρ γραβιέρα ή παρμεζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 ποτηρι του κρασιού κρασί


Cut in small pieces the onion and the rest of the vegetables. 
Κόψτε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.


In a pan add the olive oil and when is hot enough add the vegetables and leave them for a couple of minutes. Add the wine and leave the pan open for at least 4minutes for the alcohol to be evaporated.
Σε ένα τηγάνι προσθεστε το ελαιόλαδο και όταν κάψει αρκετα προσθέστε τα λαχανικα και αφήστε τα να σωταριστούν για μερικά λεπτά. Προσθεστε το λευκο κρασί και αφήστε το τηγάνι ανοικτό τουλάχιστον για 4 λεπτά για να εξατμιστεί η αλκοόλη.


Add the salt and pepper to the vegetables according to your taste. 
Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι σύμφωνα με τα γούστα σας.


After 15min the vegetables are ready to be cooked with the rice. So add the rice and add up water whenever is necessary. The procedure is add some water ( for example 1 glass) leave the mixture to drink it and then put some more until the food is ready.
Μετά από 15 λεπτά τα λαχανικά είναι έτοιμα για να μαγειρευτούν με το ρύζι. Οπότε προσθέστε το ρύζι και συμπληρώστε με νερό όποτε χρειάζεται. Συνήθως βάζουμε λίγο νερό (πχ 1 ποτηρι) αφηνουμε το μειγμα να το απορροφήσει και μετά προσθέτουμε και άλλο, μέχρι να ψηθεί.


Before serving use a salty cheese like Graviera or Parmesan.
Πρίν το σερβίρετε προσθέστε ενα αλμυρό τυρι όπως γραβιέρα ή παρμεζανα.



Easy and really delicious food! 
Εύκολο και πραγματικα νόστιμο!


Happy Cooking!!!!
Καλό μαγείρεμα!!!



post signature

No comments :

Post a Comment

Thank you for visiting my blog and for your comment!

BRs,
EfZin